• Cum putem defini consilierea?

Consilierea este un tip de relație, dar nu una de prietenie.  Implică persoane specializate și atestate, nu împuternicirea oricarui individ. Este o legatură profund confidențială, nu complementaritatea dintre doua persoane ce s-au cunoscut în diferite împrejurări. Este empatie, sprijin, însumarea prevenirii situațiilor de criză și a întâmpinării unor noi probleme. Subliniază perfect starea de bine a oricărei persoane, și menținerea acesteia pe o durată de timp nedefinită. Este împlinirea supremă și devotamentul existențial. Este omenie, suflet, credință și speranță.

  • Când ne putem îndrepta atenția către consiliere?

Atunci când dorim să ne redescoperim pe noi înșine, deoarece ni se pare că viața noastră a luat o întorsatură neașteptată. Atunci când aspirăm către o dezvoltare personală și profesională profundă, dar nu știm ce anume ne împiedică să alegem pașii potriviți. Atunci când dorim să stabilim relații optime, pozitive, cu cei din jurul nostru, însă experiențele anterioare se transformă în bariere de metal greu de urnit. Atunci când starea fizică și psihică seamană cu un personaj negativ,dar principal, din rândurile pe care vrem să le scriem pe mai departe, pe plan personal. Atunci când totul pare să nu mai meargă, însă nu știm cine este vinovatul sau care este momentul care a declanșat toate aceste amăgiri. Atunci când ne pasă, sau când vrem să nu renunțăm la luptă.

  • De ce putem alege consilierea?

Deoarece există întotdeauna cineva care ne poate ajuta să găsim răspunsul mult dorit. Repet, SĂ GĂSIM RĂSPUNSUL, nu să ne fie aflat sau sugerat. Soluțiile se află în mâinile noastre, puterea proprie este cea care poate trasa o barieră între ceea ce este bine sau nu pentru noi înșine. În fapt, binele și răul sunt două piese antitetice irelevante. Ceea ce este bine pentru mine, poate fi greșit pentru cel ce mă ascultă. Și invers. Ceea ce contează cu adevărat este să aflăm calea care duce către destinația ideală a sufletului nostru. Traseul care îmi va veni în ajutor prin starea de bine care, în mod evident, este esențială pentru psihicul oricărui individ.

 

Advertisements