Dacă ar fi să găsesc o definiție potrivită acestui termen, ,,indiferența”, aș sublinia ideea de rătăcire în nepăsare. O direcție vizată de drumul drept, lipsit de peisaje, de povești. O lume în care pășim fără teama de a strivi vreun vis, de a frânge vreun suflet.

Viața de zi cu zi. Omul se trezește, pleacă la serviciu/întreține diferite activități, se întoarce acasă. Nu ridică privirea mai sus de propria-i rutină zilnică, evită uneori contactul vizual cu mediul înconjurător, crezând că ceea ce există astăzi cu siguranță va rămâne neschimbat mâine. În fond, nu există individ fără probleme, așa cum unii dintre noi  nu știm să ne preocupăm decât de soarta noastră. Prea puțină păsare? Cu siguranță da…

Iată câteva imbolduri personale care pot transforma orice zi ,,indiferentă” într-una specială.

Te trezești? Privește-te în oglindă și spune: Sunt fericit că sunt bine, și pot face la rândul meu pe cineva să zâmbească!

Pleci? Aruncă o privire în stânga ta, în dreapta ta. Nu știi niciodată pe cine poți bucura, ajutând, oferind.

Te sună un prieten? Sună și tu pe cineva, numai pentru a-l întreba dacă este bine. Va conta enorm.

Oferă un cadou. Fără condiții, fără motive. Doar dăruiește cu sufletul. Vei face pe cineva să simtă cât contează de mult.

Spune cuvintele magice: TE IUBESC. Îți va da o stare atât de înălțătoare, încât vei adora să împărtășești sentimente sincere celor dragi.

Fă un bine unui necunoscut. Astfel, în afara ajutorului propriu-zis, vei emana dorința de captare a încrederii.

Ascultă pe cineva fără să-l întrerupi. Indiferet cât timp alocă acesta discuției, nu îl face să creadă că nu îți pasă. Privește-l cu atenție, empatizeaza cu el, fă-l să simtă cum încerci să pătrunzi în interiorul problemei pentru a îl ajuta, ori a îl sfătui.

Îmbrățișează călduros! Simpla atingere denotă sensibilitate, bunătate.

Fii tu omul pozitiv de care ceilalți au nevoie. Și nu uita, bunătatea îți va fi răsplătită în cel mai generos mod: prin liniște și împlinire sufletească. Te vei simți atât de liber, încât vei crede că nimeni și nimic nu te poate opri din călătoria personală pe care ți-ai propus să o faci.

Continuă să ucizi indiferența, deschizând larg ochii. Vei vedea și vei simți lucruri inimaginabile, pe care nu credeai că le vei descoperi vreodată.  Toate aceste experiențe vor rămâne întipărite în sufletul tău ca un tatuaj nemuritor, ce înflorește în fiecare zi, creând arta omeniei. Și nu uita: îndepărtând indiferența, atragi iubirea și compasiunea. Valorile vieții ce stau ascunse în cufărul destinului au nevoie de oameni care le pot reprezenta. Tu poți fi unul dintre aceștia!

 

Advertisements