Treci prin viață, cu pași repezi sau înceți, cu un suflu parcă uneori istovitor. Crezi că poți învăța din propriile greșeli, dar afli pe parcurs că este mai bine să tragi concluzii din experiențele nefaste ale celorlalți. Citești despre asta, devenind înțeleptul din povestea următoare. Este corect. Vrei să avansezi pe plan personal.

Ești o persoană bună, deschisă, gata să ajute pe oricine. Tu nu ai cuvinte urâte de spus la adresa nimănui, ba chiar ești bănuit de lipsă totală de personalitate. Da…ei nu înțeleg că bunul simț trezește în tine speranța unei tipologii care încă mai este căutată.

Nu vrei să deranjezi niciodată. Nu vorbești neîntrebat, nu îți spui cu glas ridicat opiniile, rămâi o entitate temătoare cu suflet și devotament pentru orice. Evident, oamenii vor spune că vei fi călcat în picioare de către însăși viața. Dar tu, fii deștept! Răspunde-le, strigând parcă mai tare ca niciodată, că viața nu ucide, nu jignește, nu face rău. Tu ești însăși viața, ești un spirit unic pe pământ, tu ocrotești restul ființelor și tot ceea ce te înconjoară. Tu înțelegi care este rolul tău. Ei nu. Așa că mergi mai departe!

Strângi în suflet durere și apăsare. De ce? Merită să îți consumi gratis bucuria zâmbetului ? O zi irosita pe amăgire este un cufăr magic pierdut în neant.  Nu lăsa pe cei mici să te doboare prin cuvinte. Fii demn! Tu ești piesa principală din șiragul filmelor  viitorului apropiat. Tu îndrumi participanții, spunându-le care este rolul lor și până unde pot merge. Mai departe de atât, este imposibil să ajungă.

Ai zile în care nu mai zâmbești așa cum o făceai la început? Gândește-te la chipul tău frumos, parcă angelic de luminos atunci când râzi cu sufletul. Cam câți oameni ai făcut tu să radă până acum? Cred că multi…Tocmai de aceea, binele pe care l-ai purtat întotdeauna fără a avea așteptări ți va întoarce cândva. Poate nu acum, dar starea ta de spirit va contribui la sosirea lui cât mai rapidă. Deschide-ți larg brațele, și așteaptă-l.

Oamenii rănesc uneori. Știu. Și doare, poate mai rău decât o problemă fizică. Ucid sentimente, aduc drept înlocuitor săgeți otrăvitoare și mortale. Vor să devii unul de-al lor, însă nu vor reuși! Sufletul tău este îmbrăcat într-o armură a bunătății, ce nu poate fi înlocuită cu  haina ruptă și ponosită a răului. Nu ceda!

Zâmbește! Ieri, acum, mâine! Zâmbetul este cea mai elegantă haină, cel mai frumos machiaj, cea mai pură declarație de dragoste, cel mai sincer frate geamăn al sufletului fiecăruia. Nu lăsa pe nimeni să distrugă arta divină ce-ți poartă chipul. Alungă tristețea, și apropie fericirea. Îndepărtează oamenii care îți fac rău, și însușeste-ți relația cu cei care scot din tine tot ce este mai bun. Trăiește, fiindcă viața ta este unică, îți aparține în totalitate, și doar tu o poți manevra în direcțiile dorite. Lasă-ți sufletul să cânte, să vorbească și să te sfătuiască în cele mai grele momente. Vei avea surpriza să observi că, înainte de orice ți-ar spune, îți va zâmbi. Asta se numește speranță.

Și eu, și tu, suntem simpli pasageri în această viață. Ea nu ne cere nimic, deși îi datorăm totul. Hai să facem în așa fel încât, atunci când vom mai putea vorbi decât prin poze și amintiri, să transmitem emoție, fericire, gânduri de bine, fapte mărețe, ajutor necondiționat. Toate astea ne vor transforma în micii eroi care au zâmbit întotdeauna, chiar dacă uneori au fost puși la pământ. Și nu uita: eroii vieții vor rămâne nemuritori, transmițând zâmbetul lor celor ce i-au cunoscut cu adevărat.

 

Advertisements