Copilăria, cea mai specială etapă a vieții!  Dar ce este ea, de fapt?

O lume deloc confuză, în care prinții și prințesele prind viață. Un soare permanent, insistent de strălucitor, gata să îmbie fiecare clipă la bucurie și zâmbete afișate pe chip. Un ornament indestructibil , pus pe cea mai înaltă culme a ființei umane. O perioadă îmbrăcată în mantie de sărbătoare, croită pe dimensiunea fiecărui prichindel în parte. Un tunel luminos, din care lipsesc cu desăvârșire balaurii și dragonii cei rău voitori. O carte plină cu imagini viu colorate, în care personajele și peisajele devin reale. Un cântec infinit, categoric rafinat și melodios, pe ale cărui versuri poate visa oricine.

O fereastră curată, prin care lumina pătrunde pictând parcă zâmbetul pur al celui mai fidel amic, soarele. Un susur misterios de râu ce depășește cu ușurință pietrele din drumu-i. Un prieten de nădejde, pe viață, gata să fie acolo și în clipe grele și în momente frumoase. O magie extrem de interesantă făcută de omuleții îmbrăcați în costume negre, cu pălării mari și pompoase. O primă simțire a iubirii profunde și inegalabile.

O mamă și un tată, două suflete protectoare, ce inspiră și expiră dragoste nemuritoare. O garanție umană asupra binelui permanent, dar și o subliniere evidentă a însumării valorilor vieții.  Doi ochi de o puritate rară, îmbrățișări calde și curiozități aprinse. Un castel în care locuiesc suflete blânde, fericite, nemuritoare.

Însumarea tuturor acestor elemente…dau naștere copilăriei.

Depinde de noi să o ținem aproape, să o simțim și să o trăim până la sfârșit. În fond…nu există sfârșit, deoarece copiii trăiesc veșnic prin lucrurile magice pe care le iubesc.

Noi vom fi eterni, prin inocența pe care fiecare dintre noi o păstrează într-un colț ascuns al sufletului. Iar ursulețul de pluș, tovarășul nostru de viață, va fi gata mereu să alunge necazurile, aducând în prim plan secretul unui traseu ideal: credința în puterea copilăriei.

 

Advertisements