Probabil auzi deseori vorbindu-se despre gândirea pozitivă aflată în antiteza gândirii negative. Este clar că avem de privit un raport existențial al felului de-a fi. Deși pare că cele două nu se pot întâlni niciodată, vine un moment în viață când intersecția lor reprezintă schimbarea oricărui individ.

Atunci când gândești negativ, atragi într-un mod inevitabil lucruri greu de acceptat, sentimente dificil de suportat și consecințe pe care nu le-ai fi întâmpinat niciodată. Toată povestea este reperată de un fum negru ce se abate asupra universului tău, împiedicând apariția sacră a luminii și implicit a împăcării sufletești. Mai mult decât atât, energia negativă poate fi transmisă de la om la om, prin priviri, gesturi, vorbe, prin simpla prezență, parcă uneori apăsătoare.

Această stare se poate schimba prin dorința de a alunga acel fum negru din viața ta! Tu ești singurul care poate alege drumul pe care vrei să mergi mai departe. Și tu vrei, cu siguranță, să trăiești într-o lume în care cerul este mereu senin, curcubeul desenează visele tale cele mai ascunse, paharul de apă pe care îl bei este din ce în ce mai gustos, iar paradisul tău nu poate fi distrus de nimeni și nimic.

Sună foarte bine! Dar cum putem alunga negativismul și îmbrățișa, cu drag, pozitivismul?

Am stabilit, pentru tine, 3 pași importanți în redobândirea stării de bine și implicarea optimismului în viața ta.

girl-happy-laughing-dancing

1)   Alege să stai printre oameni pozitivi, mereu cu zâmbetul pe buze!

Acești oameni pot întâmpina orice greutate a vieții și o pot transforma în experiență. Pot alunga durerea și apropia înțelegerea situației în care se află. Știu că valorile adevărate ale vieții se regăsesc în relațiile cu cei dragi, așa că rămân puternici pentru ei și pentru cei din jur. Dacă află o veste tristă, merg mai departe cu zâmbetul pe buze deoarece, în general, veștile triste te scutură și îți amintesc că ești VIU! Trăiești, și asta este o binecuvântare. Prețuiește-ți viața cu tot cu greutățile ei. Fă din ele un traseu, îndepărtează obstacolele și rămâi să observi minunatul răsărit ce te privește.

2)   Elimină din viața ta gândurile negative!

Fii rațional, și nu judeca niciodată. Vei vedea că odată cu înțelegerea față de tot ceea ce reprezintă mediul înconjurător, vine și pacea interioară strâns legată de starea de bine a psihicului tău. Transformă orice veste rea, schimbă mentalități prin bunătate și calmitate, împrăștie în jurul tău acceptare și dorință de pace. Încearcă să îndepărtezi propozițiile negative, subliniind întotdeauna cuvinte precum ,,DA”, ,,POT” !

3)   Alungă frica!

Gândind pozitiv, vei vedea că relele se vor ține mai departe de tine decât ai fi crezut vreodată. Tu ai destinul tău, ca oricine altcineva. Povestea ta este unică, nu are de ce să semene cu a celor din jur. Dacă nu poți rezolva ceva, lasă să treacă.  Dacă poți, fă-o cu optimism și perseverență. Nu ți se poate întâmpla nimic rău, pentru că nu te temi! Ai încredere în tine și în forța ta interioară!

Eu am povestea mea. Am de scris un roman gros, am de răsfoit pagini din trecut pentru a îmi putea înțelege mai bine prezentul. Am de visat, de dorit, de făcut planuri mărețe. Am de respirat, de trăit, de cunoscut oameni noi și de iubit persoane dragi. Vreau să empatizez, să mă joc, să ajut, să ofer sfaturi. Vreau să îmbrățișez, să zâmbesc și să mă bucur de orice experiență. Cred că și tu vrei la fel, așa că: HAI! Gândește pozitiv! Trăiești! Restul…face parte din viață. Alege o temă pentru tabloul vieții tale și fă în așa fel încât să fie unul colorat! Și nu uita: suferința este spinul trandafirului tău preferat, menit să îți reamintească importanța aerului pe care îl respiri.

 

 

Advertisements