Terapia este o metodă bogată prin care oricine poate trece peste o barieră mai grea sau mai usoară vieții. Mediul în care se poate desfașura această terapie este subiectul principal al acestor rânduri. Marea majoritate a oamenilor înțeleg prin ,,terapie,, medicamentul potrivit bolii lor. Hai să reformulăm această idee. Cum ar suna: ,,Terapia, mijlocul de relaxare și redobândire a stării de bine”? Înlăturând termeni precum ,,boală” sau ,,medicament”, pornim la drum cu pozitivism și interes. Interes pentru ceva nou, dorința pentru sănătatea psihică a oricui. Este clar că sănătatea psihică o implică automat și  pe cea fizică.

De ce putem privi terapia ca pe o plăcere?

Deoarece metodele prin care o inițiem fac parte din domeniul relaxării absolute. Pentru a demonstra acest fapt, am realizat o clasificare personalizată a câtorva tipuri de terapii:

  • Terapia prin muzică: știm foarte bine că indiferent de starea pe care o avem, fie că este una de bucurie, fie de tristețe, întotdeauna apelăm la poezia sufletului: muzica. Sunt multe melodii care pot atinge corzile cele mai sensibile ale trupului nostru, de multe ori ele fiind cele care ne sprijină și ne îndeamnă să mergem mai departe. Sunetele muzicii dezvoltă beneficii uluitoare prin sensibilitatea lor, ele putând acționa direct asupra sănătatii psihice. Ne simțim excelent atunci când ascultăm melodia noastră preferată, și ne simțim înțeleși atunci când o piesă spune parcă povestea vieții noastre. Așa că, hai să facem împreună un experiment, încercând în situații critice o muzica de natură/ relaxare, străduindu-ne în acest timp să ne deconectăm de la orice grijă. Cred că merită încercat.
  • Terapia prin dans: cu siguranță am testat cu toții această minunată artă numită: dansul. Fie la o petrecere, fie în intimitate, individul are tendința să își manifeste anumite stări dansând. Și este excelent! Mișcarea în sine înseamnă sănătate deci, dansând, căptăm o energie pozitivă totală, benefică în întregime trupului nostru. Dansând, învățăm să ne iubim pe noi înșine, să nu ne jenăm în fața nimănui deoarece nu avem nici un motiv să o facem. Atragem asupra noastră respectul de sine și învățăm să eliminăm grijile fără să ne dăm seama. De mâine, dansăm și fără motiv!
  • Terapia prin râs: trebuie să recunosc, este preferata mea! Amuzamentul este un element principal al vieții, deoarece are o conexiune esențială cu sănătatea psihică! Nu este un concept nou, dar este unul ocolit de foarte mulți dintre noi. Chiar și atunci când suntem triști, cei din jur ne recomandă călduros comedii, ne spun bancuri, sau ne povestesc întâmplari hazlii. De ce? Deoarece râsul secretă hormonii relaxării și ai stării de bine. Mai mult decât atât, râsul poate îndepărta anumite dureri fizice, și poate aduce echilibrul mult așteptat. Este pionul principal în tratarea depresiei, și un tovaraș de drum nemuritor. Hai să râdem, să fim cu zâmbetul pe buze mereu și mai ales, să ne alegem un anturaj vesel, gata să ne ridice printr-un surâs atunci cand avem tendința de a cădea.
Advertisements