Îmi doresc ca TU să citești acest articol și să înțelegi cât de important ești! Pentru familie, poate pentru cei din jur, cu siguranță pentru tine însuți!

Dorești să devii din ce în ce mai bun, dar crezi că evenimentele ce au loc în viața ta te îndepărtează ușor de realitatea perfectă pe care tinzi să o captezi. Desigur, ai citit multe cărți și ai urmat pașii succesului, însă nu te simți împlinit fiindcă nu realizezi care este piesa principală în acest film. Lasă deoparte rândurile subliniate în timp și concentrează-te asupra unicului aspect important: propria-ți persoană.

Definind această dezvoltare despre care toată lumea tinde să vorbească în ultima perioadă, constatăm faptul că ea se referă la drumul parcurs de orice individ, la evoluția sa în diferite domenii, la dorința de a își cunoaște din ce în ce mai bine propriul potențial.

Pentru a face asta, există diferite instrumente precum  chestionare autorizate care pot măsura nivelul stimei de sine și intensitatea dorinței de dezvoltare.

Totodată, cărțile specializate pe această temă pot fi un ghid ideal în traversarea unor idei de bază. Însă exemplul concret este cel care face diferența oricând.

Hai să încercam un exercițiu relativ simplu: gândește-te la traseul pe care l-ai urmat până în momentul de față. A fost cu siguranță unul complex, definit de momente frumoase, de clipe de nesiguranță, de studiu, de reușite și eșecuri. Atunci când dăm greș, încercam să îndreptăm ce considerăm că am stricat. Cum? Rezumând întâmplarea, subliniind acțiunile care au dus la deznodământul experienței și schimbând ceva ce credem că a fost eronat. Nu uita: ești înconjurat de oameni, tocmai pentru a învăța din greșelile lor, sau pentru a lua exemplul unor fapte lăudabile.

Vrei să urmezi o facultate după ce iei Bacalaureatul, pentru că ai observat că este bine să fii cât mai pregătit pentru job-ul la care aspiri.Vrei să îți întemeiezi o familie care să se bazeze pe respect și devotament, pentru că evoluția ta va fi gazda permanentă a principiilor copiilor pe care îi vei avea. Vrei să citești, pentru a îți putea transforma gândirea și modul în care acționezi. Dorești să cunoști mulți oameni, pentru că dezvoltarea ta personală include și experiențele cu cei din jurul tău.

Observi care este principalul pas pe care îl faci? Acela de a-ți rezuma acțiunile și de a descoperi că întreaga viață este o călătorie în care câțiva stagnează, alții cercetează și marea majoritate își continuă drumul. Progresul este inevitabil, pentru că însuși destinul fiecăruia dintre noi se bazează pe un cumul de învățăminte pe care fie le primim de bunăvoie, fie se agață de noi inevitabil. Obținând experiență, temerile vor dispărea, și odată cu acestea vor reîntra în viața ta pozitivismul și mult dorita stare de bine.

Dezvoltându-te personal, aspiri la împlinirea ta ca om, la obținerea succesului. Dar succesul este diferit pentru fiecare individ în parte. Află care este sensul pe care îl atribui fericirii, și atunci vei putea primi în viața ta dezvoltarea personală la care aspiri de atât de multă vreme! Nu uita: TU insemni dezvoltare, TU decizi când să o accepți, TU ești singurul care o poate face să rămână.

 

 

 

Advertisements