În rândurile de mai jos, vă voi prezenta pe scurt o experiență unică pentru mine, Grecia !

1

Decolăm! Am prins câteva turbulențe, dar asta nu ne-a schimbat starea de spirit. Emoționați și mai ales emoționat pentru că nu văzusem Grecia niciodată, eram ca doi copii care așteptau bomboane. Experiența zborului a fost una plăcută. Deși am zburat la clasa economică, stewardesele au avut grijă ca toată lumea să se simtă bine. Zborul foarte scurt de o ora jumătate a fost acompaniat de sendvici-uri, ceai, cafea și suc natural.

Am aterizat! Drumul de la aeroport până la resort  a durat aproximativ 40 de minute, timp în care am admirat peisajele extraordinare.  În resort am fost preluați de o tanti draguță care știa limba engleză și ne-a ținut companie până a venit ghidul nostru, o fată din Constanța pe nume Mirela.

Mirela ne-a prezentat excursiile, una pentru fiecare zi, nu am ratat niciuna! După înscriere,  ni s-a predat cheia camerei și ne-au fost puse la dispoziție organizarea și programul interior al resortului.

1-imag0444

1-imag1147

Cum toți știm prea bine că o excursie nu este completă decât dacă îți sunt satisfăcute total poftele culinare, spre bucuria mea, am avut surpriza de a avea mâncare din belșug, variată cât pentru toate continentele. Puteai fi asiatic, american sau european, aveai ce să mănânci. Nimeni nu răbda de foame. Mereu proaspătă și din belșug, nota 10 la mâncare. Băutura era și ea ok, puteai sa bei un vin al casei, bere, sucuri, lapte, ceaiuri și tăria zonei. Pot spune că am petrecut multe seri la restaurant și pe plaja privată care avea bar, degustând băuturile fără a avea dureri de cap a doua zi. Resortul era destinat oricui. Dacă ești o persoana sedentară, poți petrece tot sejurul în interior fără să cheltui nici măcar un ban, având toate facilitățile.

aquis-sandy-beach-resort-restaurant

Dacă ești o persoană dinamică, te poți bucura de multiplele atracții locale, baruri, restaurante, săli de jocuri, sport pe plajă și bineînțeles explorarea capitalei insulei Corfu Town.

În capitală pot spune că se regăsește raiul fetelor, un oraș plin cu magazine disponibile pentru toate buzunarele. În orice magazin poți negocia prețul produselor și de fiecare dată când cumperi ceva, primești altceva în plus. Mergând pe stradă, simți încărcarea istorica și culturala a locului.

1-imag1091

 

1-imag0557

 

Excursiile nu trebuie ratate sub nici o formă.

Croaziera în Laguna Albastra a fost una de neuitat. În acel golf s-a turnat celebrul film ,,Laguna Albastra”, poveste ce a impresionat o lume întreaga. Acel loc este încărcat de o energie pozitivă enormă, timpul parcă oprindu-se în loc doar pentru tine. Culoarea unică a apei și limpezimea acesteia au reprezentat un punct forte al peisajului, totul fiind completat de faptul ca oricine putea înota, fie cu vestă sau fără.

1-imag1367

 

Prețurile pentru fiecare excursie se învârt undeva la 20 euro de persoană, este păcat să ajungi în Corfu și să nu te duci prin locurile recomandate de ei.

O foarte interesantă locație este Castelul prințesei Sisi, o destinație superbă, exotică și accesibilă. Statui și grădini impresionante. 1-imag10351-imag0989

1-imag0933

Un alt traseu pe care vi-l recomand călduros este acela către insulele Paxos și Antipaxos. Drumul cu vaporașul este unic, fiindcă oferă senzații de nedescris, iar peisajele dau garanția unei excursii reușite pe deplin. Insula Paxos este plina de mister, întrucât aici se regăsesc Peșterile Albastre, supranumite căminul lui Poseidon, zeul mării. Odată coborâți pe această insulă, am servit masa la un restaurant foarte ok și am vizitat restul atracțiilor turistice. Apele insulei Antipaxos sunt cu siguranță unice în lume, datorita culorilor strălucitoare și intense. Foarte multe iahturi, care mai de care mai sofisticate, pline cu oameni fericiți și zâmbitori. La întoarcerea către resort, am trăit o experiență stranie, dar intensa. Marea devenise extrem de agitată, iar valurile erau atât de mari încât singurul loc unde puteai spune că ești cât de cât în siguranța era în interiorul vaporului, în încăperea special amenajată.

O alta excursie a fost aceea în stațiunea Paleokastritsa. Frumusețea ei o face să devina, la propiu, raiul pe pământ. Fie ca închiriezi o mașină și mergi prin toate atracțiile ei, fie ca decizi să ramai prin împrejurimile hotelului unde te vei caza, vei rămâne uimit de ceea ce îți poate oferi acel loc.

În consencință vă recomand calduros vizitarea insulei Corfu, cu sigurantă eu voi reveni acolo.

 

 

 

 

 

Advertisements