Domnul Răzvan este antreprenor, din câte mi-a povestit nu a lucrat niciodată ca angajat. Ce pot să spun? Decât bravo lui! Mă gândeam că sigur a avut el un as în mânecă, dar a ținut să mă contrazică. 

Mi-a spus: ” Nu mai fi fraier! Ia-l pe prostu’ ăsta de fimiu’ și faceți și voi odată ceva! Nu mai pierdeți vremea toată ziua pe afară! “. Din spusele lui fisu’, am înțeles că domnul Răzvan are o sală de fitness, proprietate personală în București și este instructor acolo. Mi se pare genial. Omul a fost toată viața sportiv, și acum lucrează în propria sală de fitness ca profesor. Din câte am înțeles, trăiește destul de bine, nu duce lipsă de ceva. Nu are vreo facultate, nu a moștenit terenuri sau case cu care să își înceapă businessul. În schimb, a plecat la drum cu un PLAN.

Planul reprezintă scheletul ideilor tale, fără de care nu poți duce la bun sfârșit ce ai început. Planul înseamnă oridinea cronologică a sarcinilor care trebuie realizate pentru a finaliza cu bine scopul principal.

Ca să poți pune în practică planul ai nevoie de ideea de afacere. Aici te poți gândi singur. Să zicem că ți-ai propus să îți deschizi un magazin cu pâine. De ce ai nevoie? Pai să vedem: în primul rând de spațiu, în al doilea rând de un angajat și in al treilea rând de o mașină (Exemplul nu este real, reprezintă o idee simplă). Angajatul va fi ultima ta grijă, deci va trebui să te ocupi de restul. Găsirea spațiului va trebui să fie principala ta sarcină. Uită planul final și concentreazăte asupra acestui lucru. Când spun plan, mă refer la faptul că trebuie efectiv șă îți notezi fiecare pas în parte și să îl bifezi când este realizat. Acesta este secretul în a aduce la bun sfârșit planul final, fără să îl lungești mai mult decât este necesar.

Poți încerca această tactică în orice aspect al vieții tale. Nu este necesar să fie un business.

Urmează pașii in ordinea cronologică și nu vei da greș.

Pasul 1 – Ideea

Pasul 2- Planul

Pasul 3 – Pornește businessul

Planul reprezintă o modalitate de a gândi organizat în vederea aducerii unui maxim de eficiență resurselor tale folosite.

Nu uita să bifezi fiecare realizare să poți trece la urmatoarea. Vei rămâne surprins că la final vei descoperi că afacerea este pregatită de start.

 

 

Advertisements