În rândurile de mai jos îți voi prezenta pe scurt și la obiect un exercițiu mic,pe care dacă vei încerca să îl folosești, viața ta se va schimba în bine, în scurt timp.

Nu îți voi vinde o carte, un cd sau un ceai medicinal.

Meditația 

Este un bun exercițiu de relaxare, eliberare de stres și tensiune, dovedit științific că va adăuga ani vieții tale. Stresul și oboseala îți induc o stare de spirit permanentă de supărare și nemulțumire. Ai senzația că orice lucru te irită si deranjează, acest fapt te poate afecta și pe tine și persoanele din jurul tău.

Dacă nu cunoști ce este meditația, poți să mă crezi pe cuvânt că nu este necesar să fii asiatic să o poți înțelege și folosi. Meditația se efectuează prin următorii pași:

Asezarea

Gasește o poziție confortabilă, recomandat să fie în șezut. Vezi poza de mai jos. pexels-photo-12344

Poți să mă crezi pe cuvânt că pare mai greu decât este în realitate. Primele ședințe vor fi mai dificile, după care o vei simți ca pe o poziție relaxantă. Cel mai important lucru  este ca spatele să fie complet drept. Pentru a fi mai usor, poți să te așezi pe o pernă. Ai grijă să fie liniște în camera în care meditezi.

Respirația

Respirația reprezintă cel mai important aspect în exercițiul meditației. În poziția de șezut trebuie să îți controlezi respirația în felul următor: respiră adânc, ține aerul în plămâni cât poți de mult ( contează să fie comodă experiența ) . Expiră aerul după care fă o pauză, repetă exercițiul de inspirat. Va fi obositor la început, primele ședințe nu trebuie să dureze mai mult de câteva minute ( 2-3 ). Ulterior poți încerca să prelungești acest timp pentru un efect mai profund.

Gândurile

Teoria generală este să încerci să “îți golești mintea”. Lucru în principiu fals. Gândurile trebuie lăsate să zboare în orice direcție. Scopul este acela de a nu le controla. Totuși poți tinde a le direcționa spre o cale pozitivă.

În principiu, aceștia sunt cei trei pași importanți. Poți începe chiar de acum si vei observa în timp efectul benefic al acestui exercițiu simplu și ieftin. Trebuie doar să vrei!

 

 

 

Advertisements