În următoarele rânduri voi prezenta o situație reală de viață în care este posibil să vă regăsiți și poate reprezenta o perspectivă sănătoasă, zic eu.

Ați avut vreodată senzația ca șeful nu vă înțelege, colegii de serviciu vă fac viața amară ? Drumul spre serviciu vă deprimă complet ?

Șeful

Trebuie să fim conștienți că și șeful este o persoană cu personalitate și caracter propriu dar asta nu îi dă nici un drept să profite de bunătatea și bunăvoința voastră. În marea parte a cazurilor și șeful vostru are un șef, asta înseamnă că și el are de dat socoteala cuiva. Faptul că el se comportă ca și cum ar fi Dumnezeu o face pentru că voi subalternii ați permis lucrul ăsta. El este responsabil de buna funcționare a departamentului, secției, etajului…etc. Când productivitatea scade el este tras la răspundere, productivitatea este rezultatul muncii întregii echipe. Ați observat că atunci când intra un coleg în concediu, volumul de muncă crește ? Asta înseamnă ca fiecare om contează. Cu siguranță șeful șefului vostru este în primul rând interesat de acest aspect și pe urmă de relația cu subalternii lui.

Am fost martor al unei acțiuni de “răzmeriță” în care victorioși după ședință au fost “pionii”. Lucrătorii au contactat în mod direct șeful mare și în numele tuturor l-au convocat la ședință, amenințând că toți își vor da demisia. De atunci șeful lor s-a comportat exemplar cu ei și nu au mai avut probleme.

Colegii

Ești sătul să fii luat peste picior ?  Colegii te jignesc ? Ți se pasează sarcini suplimentare ?

Cel mai greșit lucru este să taci și să înghiți. Lucrurile nu se vor schimba de la sine miraculos a doua zi de dimineață. O atitudine fermă și serioasă va îndepărta aceste evenimente. În cazul în care personalitatea sau caracterul tău nu poate rezolva aceste situații, gândește-te la două aspecte:

1. Scopul tău pentru care te duci la serviciu este să faci bani, probabil nu te trezești dimineața să te duci să îți faci prieteni, iubite sau amante ( ăsta este bonus-ul ) . În consecință dacă cineva nu te place sau nu va mai vorbi cu tine dacă te schimbi față de el este fix problema respectivului. Munca în colectiv trebuie să fie plăcută, nu să te streseze suplimentar colegii ( asta este treaba sarcinilor de serviciu ).

2. Cu siguranță ai un coordonator de echipă. Prioritatea lui numărul unu este să fii productiv. Dacă productivitatea ta scade din cauză că te stresează un bou, respectiv o vacă, el va lua măsuri numai dacă tu îi vei spune. Nu îți face griji că vei fi numit “sifonar” sau “nas maro”, este problema lor. Tu în primul rând trebuie să ai grijă de tine, de sănătatea ta mintală și pe urmă de părerea altora.

Respectul lor va veni de la sine în timp și sunt convins că merită sacrificiul.

pexels-photo-131921

 

 

 

Advertisements